Cijfers leren in het Frans

SylviaFrans leren21 Comments

leren tellen in het Frans

Leren tellen in het Frans is best een lastige klus. Natuurlijk zijn er meer manieren om dat te leren. Jij mag kiezen welke manier je het prettigst vind. Op muziek, met een kinderrijmpje, via youtube, op je vingers tellen, met een spelletje. Zeg het maar. Keuze genoeg.

Met een filmpje

Veel mensen, en vooral jongeren, vinden het fijn om op youtube een filmpje/liedje op te zoeken. Neem nou deze, en ja dit gaat echt door tot de 100!:

Of gewoon met een plaatje

Lekker overzichtelijk, alles in 1 beeld. Niet echt oogstrelend, maar wel overzichtelijk!

Franse getallen

Kinderrijmpjes

Die noemen ze in het Frans comptines, google daar maar eens op en er gaat een wereld voor je open. Dit is een voorbeeld.

Of deze:
cpmptines pour enfants

 

Spelletjes spelen

Interactieve links. Blijven het altijd doen. En in overvloed te vinden.  Lingohut is supergeschikt voor beginners en gevorderden die hun basiskennis willen bijspijkeren. Lingohut besteedt er zelfs meer lessen aan. Dit is de les voor de cijfers van 1000 tot 10.000

 

 

Leek het mij zo leuk om ook die verhaaltjessommen in het Frans te maken. Maar ik kan ze niet vinden. Wie-o-wie weet waar ze staan?

21 Comments on “Cijfers leren in het Frans”

 1. het hielp inderdaad die rijmpjes maar die filmpjes die laat mijn docent ook altijd zien maar daar snap ik echt niets van want dat gaat veel te snel ik heb ook het blad uitgeprint dan kun je het wat makelijker overzien

  1. Bonsoir,
   Fijn dat je het hebt uitgeprint. Jammer dat de rijmpjes voor jou niet de manier waren. Maar iedereen leert op zijn/haar eigen manier. Ik kan alleen verschillende manieren aandragen die zouden kunnen helpen. Cordialement, Sylvia

 2. Die liedjes zijn echt geweldig! Je kan er zo makkelijk mee leren, je volgt de ritme en je weet oppeens alle nummers van 1 tot 100! Ik vind alleen die 70, 80 en 90 moeilijk want ik weet niet wanneer ik un, deux, trois enz. of onze, douze treize enz. moet gebruiken.

  1. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van: uit je hoofd leren. De Fransen maken sommetjes: (60 + 10 = 70), (60 + 15 = 75), (4 x 20 = 80), (4 x 20 + 3 = 83), (4 x 20 + 17) = 97

 3. Hey.
  Het is een goede site maar in de foto van de getallen (van Woodward).
  Is er 1foutje bij het getal 94 staat er quatre-vingt-quatroze maar moet
  quatre-vingt-quatorze staan.

  1. Daar heb je helemaal gelijk in. Echter, ik kan het plaatje niet veranderen. Bedankt voor de oplettendheid.

  1. Super, dat je dit onder de aandacht brengt van alle lezers van deze blog. Dank je wel. Sylvia

  1. Je kunt het filmpje langzamer afspelen door naar instellingen te gaan, rechts onder in het scherm. Hopelijk gaat dat werken voor je.

 4. Het hielp echt zo goed vooral die liedjes. Bij mij op school laten ze die filmpjes ook altijd zien echt leuke filmpjes vind ik als het snel gaat kan je ook het langzamer gaan door op afspeellijst t klikken en dan kan je het langzamer maken zo heb ik het geleerd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *