Frans leren met de Eiffeltoren

SylviaFrankrijk, Frans leren, Franse lesLeave a Comment

la verticale de la Tour Eiffel

In al die tijd dat ik nu mijn blogs schrijf, heb ik het nog niet over de Eiffeltoren gehad. Mijn eigen logo, nota bene. De Eiffeltoren is natuurlijk hartstikke bekend en alles lijkt gezegd, maar het is mij toch gelukt om wat onbekendere feiten te vinden. Ik heb er fraaie foto’s bij gezet. Ook heb ik lesmateriaal gemaakt om in je Franse lessen of in je Franse cursus te gebruiken. Hiermee kun je al je vaardigheden trainen.

Onbekend, maar toch waar over de Eiffeltoren

Er zijn natuurlijk massa’s puzzels waar de Eiffeltoren op staat, maar ook van lucifers, des allumettes, kun je de Eiffeltoren nabouwen.

paris allumettes

 

Als het warm weer is, zoeken veel mensen verkoeling in les bassins du Trocadéro.

paris piscine

 

Op 14 juli is er altijd vuurwerk, un feu d’artifice.

paris vuurwerk

 

en er bestaat zelfs een 10-delige serie op youtube over het ontstaan van dit zo ongeveer beroemdste monument van de wereld.

Lesmateriaal over en met de Eiffeltoren

Ik heb zelf lesmateriaal ontwikkeld waarin ik de informatie van de officiële site gebruikt heb. Leuk om aan leerlingen en cursisten te laten zien, dat een Franstalige website echt wel te begrijpen is. Als eerste onderdeel wordt dus de leesvaardigheid getraind. Daarnaast komen ook het Frans leren spreken en het Frans leren schrijven aan de orde. Als luisteroefening een “dag uit het leven van de Eiffeltoren”, waarin je o.a. met de politie op stap gaat en met de mensen die voor de verlichting zorgen. Je kunt het lesdocument hier aanvragen.

Extra

materiaal en het gratis E-book kun je ook hier aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *