Gaat u emigreren naar Frankrijk of wilt u een (tweede) huis kopen in Frankrijk, dan komt daar nog al wat bij kijken. Formilangue begeleidt u in het hele proces. Vanaf het zoeken naar een woning tot praktische zaken als hoe sluit ik een contract af met de energieleverancier. Formilangue werkt hiervoor samen met (beëdigde) vertalers en tolken. Met een groot of een klein pakket zijn wij u zo optimaal mogelijk van dienst. Lees verder als u meer wilt weten over de inhoud van de pakketten.

 

Franse les

U leert de taal spreken voor dagelijks gebruik. Taleninstituut Formilangue is gespecialiseerd in Franse les op maat. In overleg met u bepalen we wat uw niveau is en welke onderwerpen aan bod komen. Te denken valt bijvoorbeeld aan: boodschappen doen, gesprekken voeren met de buren, jezelf voorstellen of praten over het weer. Bent u al wat verder, dan zijn er natuurlijk ook volop mogelijkheden op het niveau Frans voor gevorderden. We oefenen met reële situaties. Samen, maar u krijgt ook genoeg materiaal mee om zelf thuis verder aan de slag te gaan. De lessen Frans worden verzorgd door Sylvia van den Brink, taaltrainer en docent Frans.

 

Franse vertaling

Stukken die wij voor u kunnen vertalen zijn bijvoorbeeld: jaaropgaven, belastingpapieren, bankafschriften van overschrijvingen, bankgaranties, geboorteaktes, samenlevingscontracten of huwelijkse voorwaarden, trouw-,  echtscheidings-,  of  overlijdensakte, een elektriciteits- of telefoonrekening, bouwbestekken, verklaring van erfrecht en testamenten. Het zijn voorbeelden van documenten die een al dan niet beëdigde vertaling vragen. Formilangue draagt zorg voor een Franse of Nederlandse vertaling. Wij werken samen met (beëdigde) vertalers, native speakers van de Franse en de Nederlandse taal. Het enige wat u hoeft te doen, is uw documenten aan ons opsturen.

 

Franse tolk

U moet van alles en nog wat regelen als u gaat verhuizen naar Frankrijk of als u een huis koopt in Frankrijk. Dat begint al met de makelaar, maar denk ook eens aan: gemeente, scholen, dokter, ziekenhuis, bankrekening, zorgverzekering, belastingdienst, abonnementen, documenten, uitkering, gas, water, licht. Kortom, alles om daar te settelen/in te burgeren.

Vaak spreken Fransen te snel of u weet niet precies wat de gewoontes zijn waarmee u te maken krijgt. Daarom is Formilangue blij te kunnen samenwerken met Angélique de Rooij, een deskundige Nederlandse tolk die ruim 20 jaar in Frankrijk gewoond heeft. Het Frans dus spreekt als haar moedertaal en de cultuur van haver tot gort kent. Zij kan ook voor u op locatie in Frankrijk tolken. Reiskosten zijn voor rekening van de klant.

En mocht u een beëdigde tolk nodig hebben, dan werkt Formilangue samen met Simone van de Wijdeven. Ze heeft jarenlang ervaring met tolken voor het notariaat, het openbaar ministerie, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Ze biedt u graag telefonische en persoonlijke tolkdiensten aan. Ze heeft haar jeugd in Frankrijk doorgebracht en spreekt het Frans als een native speaker.

 

 

Wij zijn razend snel en helpen u zo snel mogelijk. Wij reageren (meestal) binnen 24 uur. Voor voorwaarden en vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.