De Top 2000 in het Frans, zou jij dat leuk vinden?

SylviaFrankrijk, TipsLeave a Comment

Persoonlijk vind ik de Top 2000 nog steeds geweldig om naar te luisteren. Eerlijk is eerlijk: vroeger vond ik het leuker. Meer van die mooie nummers zoals bijvoorbeeld Once upon a time in the west van Ennio Morricone en vooral meer Franstalige nummers. Ze zijn bijna niet meer te vinden. Mijn absolute topfavoriet, Michel Fugain’s Le Printemps staat niet eens meer in de lijst. En dat terwijl ik er altijd vrolijk van word. Gelukkig kon je zelf nog wel nummers toevoegen. Omdat er zo veel mooie nummers zijn en ik echt niet weet welk nummer ik het mooiste vind, heb ik een willekeurige lijst gemaakt. En op Facebook gezet. Volgende week zet ik linkjes naar youtube op FB. Kun je ze beluisteren.

Chanson illustrée

Een andere manier om naar het Franse chanson te kijken, is de manier waarop Bart van Loo dit doet. Je kent hem misschien van andere boeken of van DWDD. Hij is daar regelmatig te zien. Hij laat het Franse lied de Franse geschiedenis vertellen. Zouden daar ook nummers bij zitten die in de top2000 staan? Eerder publiceerde hij Chanson, maar nu dus een geïllustreerde versie, met platenhoezen. Als je dit interessant vindt en je koopt dit boek, laat me dan eens weten wat jij er van vindt.

Aanbiedingen

Om het jaar leuk te eindigen en je wilt toch iets anders dan muziek, heb ik ook nog een vijftal boeken voor jullie in de aanbieding. Diegene die als eerste mailt naar info(at) formilangue.nl, krijgt de volgende boeken niet alleen erg goedkoop, maar de boeken worden ook nog eens gratis verzonden. Het gaat om:

  • De kleine prins, Antoine de Saint-Exupéry, (Nederlandstalige uitgave, hardcover), voor € 9,25
  • Populair Frans – Nederlands, (hardcover) voor € 18,00
  • Merde! , Genevieve, voor € 8,50
  • Merde encore! , Genevieve voor € 9,00
  • Parijs, Edward Rutherfurd, (hardcover), voor € 22,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *