Disneyland Parijs vindt Fransen aardiger

SylviaFrankrijk, TipsLeave a Comment

Dat zeg ik omdat ze de Fransen voortrekken. Die betalen dus minder. Er is al een klacht ingediend bij de Europese commissie. Voorlopig kun je alleen goedkoop gaan door te bellen. Dat was het nieuws van gisteren. Ook wij bezochten dit park, twee volwassenen en een kind van vijf. We hebben echt 3 dagen alleen maar genoten. En hoewel het lang geleden is, herinner ik het me nog als de dag van gisteren.

De formule Disneyland Parijs

is nauwelijks veranderd. Er zijn nog steeds 5 themalanden, de parade op Main Street U.S.A. bestaat ook nog steeds, je kunt de Disneyfiguren ontmoeten, ze lopen er rond en je kunt met ze op de foto. Ook kun je nog steeds eten bij Buffalo Bill terwijl je ondertussen de Wild West show bekijkt. Zou je er nog steeds die cowboyhoed krijgen, die inmiddels al bijna helemaal versleten is, maar nog steeds als een kostbaar kleinood wordt bewaard door mij?

Main Street U.S.A.

De hoofdstraat van het Europark. Een nagebouwde straat uit 1900. Het is de straat waar Walt Disney gewoond heeft. En waar je het kasteel van Doornroosje vindt. Doornroosje, dat is in het Frans: la Belle au Bois Dormant, de schoonheid in het slapende bos. Je vindt er ook winkels en restaurants.

De andere vier themalanden

Frontierland neemt je mee naar het Wilde Westen, Adventureland grijpt terug op avontuurlijke films als Indiana Jones, Discoveryland neemt je mee naar de toekomst, leuk voor Star Wars fans en tot slot mijn favoriet: Fantasyland, de klassieke Disney-verhalen.

Wat is jouw favoriet?
Ben je ook bij een show of parade geweest?
Vertel er meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *