Fileplaat, Omroep Brabant, Tour de France

SylviaFrankrijk, TipsLeave a Comment

In het kader van de Tour de France heeft Omroep Brabant Radio als thema voor de fileplaat voor Frankrijk gekozen. Ik was een van de eersten die een fileplaat mocht aankondigen. Je kunt me niet meer horen, want Omroep Brabant laat zijn uitzendingen een week staan. Natuurlijk probeerde ik het nog een keer met leuke nummers. Maar helaas. Anderen waren gelukkiger. Ach, ik snap het ook wel: iedereen een kans. Ik wilde toch die leuke nummers met jullie delen en daarom geef ik je ze in deze blog. Je kunt gelijk wat meer lezen over deze nummers.

De eerste fileplaat: Manau, La tribu de Dana

Dit nummer vertelt het verhaal een vader uit de oertijd in Bretagne die zijn gezin gaat verdedigen omdat de druiden dat besloten hebben. De zoon van de smid is hem komen halen en bij de menhirs vragen ze of de goden hen willen zegenen. De strijd was heftig en er vielen veel doden, maar de eer van de stam moet verdedigd worden. De goden hebben hem gespaard, hij begrijpt niet waarom. Hij keert terug naar vrouw en zoon en bouwt alles weer op en wordt de koning van de stam.

De tweede, die ik voorstelde: Sous le vent van Céline Dion en Garou

Sous le vent gaat over twee geliefden die even een pauze nemen in hun relatie. Céline Dion kennen we natuurlijk wel. Garou is hier niet zo bekend, maar heeft een geweldige en karakteristieke stem. Zij hebben dit duet vele malen samen gezongen. In de clip hieronder zingen ze samen met Francis Bernier, die op dat moment 10 jaar oud was: kippenvel. Francis bracht twee albums uit, maar daar bleef het bij. Hij zal nu ongeveer 20 jaar oud zijn.

De derde: Alizee: Moi….Lolita

Staat in onze Nederlandse zomerhits top 5 als het gaat om Franse nummers:

De vierde fileplaat doet het ook altijd goed bij de Nederlanders: Patrick Bruel met Casser la voix

Wist je dat Patrick nog altijd optreedt. In 2017 vind je hem bijvoorbeeld in Namen op 27 augustus. Op het festival van de solidariteit. Kaartjes kun je kopen via deze link. En als je onder de 12 jaar bent, mag je voor niks, gratis dus, naar binnen.
Heel veel plezier gewenst met deze nummers. Ja, je had het goed. Ik zou even niet zelf bloggen. Maar voor deze datum was er geen gastblogger. De drie blogs hierna worden wel verzorgd door gastbloggers. Ben jij benieuwd wat zij te vertellen hebben. Blijf mijn blog dan vooral volgen.
Heb jij een favoriet Franstalig nummer? Probeer het eens bij de fileplaat. Of laat het ons allemaal weten door hieronder te reageren. Bon été.
Sylvia
p.s.: het boek Chanson Illustrée is te koop in de shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *