Lekker nazomeren in de Bourgogne

SylviaFrankrijk, Tips3 Comments

door gastblogger Geralda van Emous. De Bourgogne oftewel de Bourgogne-Franche-Comté wat een hele mond vol is, dus houden we het in deze blog maar op de Bourgogne. De Bourgogne is een departement waar menig toerist doorheen rijdt richting het zuiden en dat is echt werkelijk ongelofelijk jammer. Het heeft zoveel te bieden; de kanalen, de Morvan, pittoreske dorpjes zoals Apremont-sur-Allier, de vele meren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wij hadden al jaren geleden besloten dat als we zouden gaan emigreren dat het dan zeker de Bourgogne zou worden.

Chambre & table d’hôtes Le Bonheur de Montapas

Aangenaam verblijven kan hier in Montapas.

 

Afgelopen december was het zover; emigreren naar Frankrijk om daar een Chambre & table d’hôtes op te starten, deze is afgelopen 27 mei geregistreerd bij de Franse KVK en wordt officieel geopend op 15 september door onze burgemeester.

Avondrood en avondrust.

 

De eerste gasten zijn al geweest en hebben werkelijk van alles genoten wat er in deze mooie streek te vinden is: de omgeving, hun kamer en het heerlijke eten van de table d’hôtes. Het eerste wat de vrouwelijke gast opviel, was de rust: de gejaagdheid verdween direct bij aankomst en ze kwam hier werkelijk tot rust. Van een volgend koppel dat wij mochten ontvangen, was de mannelijke helft, die als beroep akoestisch adviseur heeft, helemaal lyrisch over het omgevingsgeluid hier, een deur elders (overkant van de weg met nog weilanden er tussen) horen opengaan was voor hem een ultiem genot.

 

Vlinders in overvloed in Montapas.

 

De table d’hôtes serveert over het algemeen genomen groenten van eigen tuin, verser kan gewoon niet. De mensen die hier al aan deel hebben genomen gingen weg met een grote glimlach en met de woorden: het was werkelijk heerlijk en wat hebben wij genoten.

 

Ook hier hebben ze koeien.

 

De Bourgogne: de omgeving van Montapas

In Montapas vindt u een prachtige vijver met 2 ha groene omgeving. Er is tevens een stukje strand en er zijn verschillende manieren waarop u kunt recreëren waaronder zwemmen, vissen, wandelen en mountainbiken. Even een moment van ontspanning en weg van de drukte. In het charmante dorpje van Montapas staat een liefelijk kerkje.

Recreëren aan het water doe je hier.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen verder weg of dichtbij en daarvoor verwijs ik u graag naar onze website, waar meer informatie te vinden is. Heeft u behoefte aan rust, wilt u onthaasten of herstellen van een burn-out  of wilt u om een hele andere reden van deze omgeving komen genieten, dan heten wij u van harte welkom.

 

 

De fam. Van Emous volgde lessen Frans via Skype voordat zij naar Montapas in de Bourgogne emigreerden.

3 Comments on “Lekker nazomeren in de Bourgogne”

  1. Wat heerlijk allemaal om te lezen. Ontzettend mooi gedaan Geralda?Je krijgt er helemaal zin in om naar de Bourgogne af te reizen. Wie weet komen we ook een keertje jullie kant op. Heel veel geluk daar! Groetjes van mij en Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *