Noel à Paris, Kerst in Parijs

SylviaFrankrijk, TipsLeave a Comment

De site pariszigzag is wel een van mijn meest favoriete sites geworden sinds ik mij daar op geabonneerd heb. Gratis natuurlijk. Want dat maakt het leven leuk: gratis tips! Altijd wel een leuk, apart, bijzonder artikel over iets wat je nog niet wist. In deze blog neem ik je mee naar wat zij te vertellen hebben over Kerst in Parijs.

De Noorse Kerstmarkt

Allereerst de Noorse Kerstmarkt in het oosten van Parijs. Met alle Noorse producten die je je maar kunt bedenken: kabouters, dierenvachten, truien en ook eten en warme wijn. Zet hem in de agenda voor volgend jaar. Grote kans dat ook dan het eerste weekend van december deze speciale markt gehouden wordt.

Kerslichtjes kijken met Kerst in Parijs

Tot 8 januari kun je beginnen op de Champs Elysées met een van mijn favoriete bezigheden: lichtjes kijken. Twee kilometers lang licht. Of ga eens echt “lèches vitrines” doen, dat is letterlijk: ramen aflikken, klinkt wel gek als ik dat zo vertaal. Maar doe je zelf dus vooral te goed aan al die mooi versierde kerstetalages van bijvoorbeeld Les Galeries Lafayette of Le Printemps. De Boulevard Haussmann doet voor het eerst in 20 jaar weer mee met het lichtjesfeest in de lichtstad Parijs. Op een wel heel bijzondere wijze: interactief. Er zijn nog veel meer lichtjes. Lees er hier meer over.

Kerstfoto’s…

Tja, die horen leuk te zijn, maar dat zijn deze dus niet!

Kerstcadeautjes

Ieder jaar heeft pariszigzag ook wel een cadeaulijstje voor de kerst. Ook dit jaar weer. Ze tippen ons met een aantal passende geschenken tot 30 euro. Is nog te doen, lijkt me.

Je ziet, het is heel gevarieerd wat www.pariszigzag.fr te bieden heeft. Ik raad je de site dan ook van harte aan. Is in het Frans, oké. Gelijk een mooie oefening toch om je Frans te perfectioneren?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *