Tijgers en katten in Parijs

SylviaFrankrijk, TipsLeave a Comment

Afgelopen week verschenen er beelden van een tijger op een parkeerplaats achter een supermarkt in een klein stadje dichtbij Parijs, Montévrain. Hulpdiensten werden gemobiliseerd om het beestje te vinden. Burgers gewaarschuwd vooral niet te voet, maar zo veel mogelijk met de auto te gaan. En waar het dier vandaan komt. Niemand weet het zeker. Of het beestje al gevonden is, dat heb ik niet terug kunnen vinden. Zelfs niet op de Facebook pagina van de eerder genoemde Franse gemeente.

Katten in Parijs

Wat ik in ieder geval wel zeker weet, is dat de katten die in het kattencafé wonen, wel hun plekje gevonden hebben. Een bijzonder concept, dat we in Nederland nog niet kennen. Maar toen ik er meer over las, dacht ik wel aan de kattenboot in Amsterdam. Het idee van een plekje waar katten en mensen samen kunnen zijn, komt uit Japan. Wordt het daar vooral ingezet als therapie, in Frankrijk is het meer het idealisme om katten op te vangen, die anders geen kans hadden gehad.

Katten als therapie

Het spinnen van katten heeft een therapeutische werking. Dat wordt als volgt verklaard. Het spinnen van een kat zit op zo’n lage frequentie dat het trillingen veroorzaakt die het gelukshormoon, serotonine, vrij laat komen. Geloof jij het niet, bekijk dit filmpje. Of probeer het gewoon eens: als jouw kat op schoot ligt, ervaar dan wat er gebeurt.

Katten opvangen in Parijs

In Parijs zijn er twee kattencafés: le café des chats. Allebei opgericht om asielkatten een plekje te geven. Het café voldoet natuurlijk aan de hygiëne-eisen, maar is ook goedgekeurd door organisaties die opkomen voor dieren. Daarom zal het ook ongetwijfeld zijn, dat het café een aantal strenge regels heeft. Kinderen mogen de katten alleen aanraken als er een volwassene bij is. Kinderen mogen er niet rondlopen. Eten geven aan de katten mag niet. Je mag een kat niet oppakken of wakker maken. Als een kat bij jouw op schoot komt liggen, dan is het de bedoeling dat je dat vooral toelaat. Ik, als kattenliefhebber, begrijp deze regels. Vind ze helemaal niet streng. Eigenlijk alleen maar heel logisch. Heb ik al weer een reden gevonden om Parijs te bezoeken. Reserveren om het café te bezoeken, is vooraf op bepaalde dagen noodzakelijk. Je kunt er ook eten, maar bekijk vooraf wel even goed de prijzen!

Extra

Wil je alle andere leuke onderwerpen op een rijtje hebben, vraag dan ons gratis E-book aan. Vind je het leuk om automatisch mijn nieuwe blog te krijgen, meld je dan aan. Het kan door een simpel vinkje te zetten. Helemaal onderaan deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *