Tips voor een origineel bezoek aan Parijs

SylviaFrankrijk, TipsLeave a Comment

tour montparnasse

Iedereen kent ze wel, de “gewone” dingen die je doet in Parijs: Eifeltoren, Notre Dame, Champs Elysées. Maar wat is ook ontzettend leuk om te doen en niet zo bekend bij het grote publiek. In eerdere blogs schreef ik al over dingen die je nog niet weet over deze stad en over Parijs op de fiets verkennen. Leuke tip voor het voorjaar. Of wandelen in een van de vele parken, bijvoorbeeld in het Parc Montsouris. De lichtstad Parijs is zo groot en er is zo veel te doen, dat ik nog veel meer te melden heb.

Zwemmen in de Seine

Ja, denk je nu: euh, de blaadjes vallen van de bomen, de wind waait behoorlijk, die Sylvia is er niet helemaal bij met haar hoofd. Echt wel! Want de Parijzenaars hebben een zwembad gebouwd op een drijvend dok in de Seine. Lekker overdekt en met uitzicht op de Seine. Goede tip, toch?

Overdekt winkelen

Wil je naar een oude plek, ga dan naar een van de oudste winkelstraten in Parijs: Passage des Panoramas. Wil je naar een oude plek met een modern gebouw, ga dan naar Le Forum des Halles. En wil je rond de Kerst gaan shoppen in Parijs, sla dan zeker niet Les Galeries Lafayettes over. Er staat een enorme kerstboom.

Le Tour Montparnasse

Die bezocht ik zelf. Je gaat eerst met de lift vliegensvlug omhoog. Mijn oren deden er zeer van. Maar dat heb ik nogal snel. Dan moet je nog even drie verdiepingen per trap doen. En dan, tenslotte wordt al die moeite beloond: je bent aangekomen bovenin Le Tour Montparnasse. Het genieten van een fantastisch rondom uitzicht over Parijs kan beginnen. Er staan computers met interactieve spelletjes en er is een café. Wij hadden mazzel, het was op die dag helder weer.

Le Musée d’Orsay

Een bezoek aan Parijs is naar mijn mening niet compleet als je hier niet bent geweest. Dat komt omdat ik een enorme fan ben van impressionistische schilders. En die hebben ze daar. Het gebouw zelf is een oud treinstation en buiten op het plein vind je imponerende beelden.

Heb jij een tip? Wat moeten wij absoluut gezien of gedaan hebben in Parijs? Laat je het ons weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *