Vulkanen vind je ook in Frankrijk

SylviaFrankrijk, TipsLeave a Comment

vulkaan

Bij vulkanen in Europa dachten we op de eerste plaats aan de Vesuvius in Italie. En sinds kort denken we ook aan die ene vulkaan in IJsland met een naam die voor iemand anders dan een inwoner van dit land niet is uit te spreken: Eyjafjallajökull. Een enkeling denkt misschien aan Stromboli. Maar wie denkt er nou aan vulkanen in Frankrijk of zelfs nog dichterbij huis op zo’n 300 km afstand van ons kleine landje?

Frankrijk

Frankrijk kent ook zijn vulkanenketen. Maar of je ze herkent, of herkend hebt als je toevallig in de Auvergne, in het Centraal Massief, op vakantie bent geweest, dat vraag ik me af. Deze Chaîne des Puys is al zo ontzettend lang niet meer actief dat die onbegrijpbare en wonderbaarlijke natuur helemaal opnieuw bezit heeft genomen van dit gebied. Het is een mooie grote groenbegroeide heuvelachtige vlakte geworden.

 

In totaal vind je zo’n 80 uitgebluste vulkanen in deze streek. Hieronder een paar van de bekendste.
vulkanen frankrijk op een rij

Kijk eens naar dit filmpje. Het komt uit het programma Des Racines et Des Ailes, dat op tv5 altijd Nederlands ondertiteld is en je de mooiste plekjes van Frankrijk laat zien.

Beaucoup de plaisir!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *