David Guetta en Alexandre Desplat

SylviaFrankrijk, Franse weetjes, TipsLeave a Comment

Wie kent ze niet? En wat hebben ze gemeen. Die eerste kennen jullie vast allemaal. Die tweede is stukken minder bekend. De een is dj, de ander componist. Niet zo moeilijk, zullen sommigen zeggen. Het is de muziek die hen verbindt. Helemaal goed. Maar er is nog iets wat deze twee heren delen. Ze zijn geboren in dezelfde stad. Kijk eens goed naar hun namen. Kun je het al raden? Juist, ja ze zijn allebei Fransman en geboren in Parijs.

Alexandre Desplat

Wat kan deze man niet als het om muziek gaat. Hij speelt piano, trompet en dwarsfluit. Geeft les en is dirigent. Begeeft zich ook op het gebied van opera, ballet en theater. Maar vooral bekend om zijn filmmuziek van o.a. verschillende Harry Potter en The Twilight Saga films, Argo, Coco avant Chanel, The Grand Budapest Hotel, Godzilla, Girl With a Pearl Earring, Zero Dark Thirty, Philomena, The King’s Speech, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kreeg hiervoor (nominaties voor) Oscars, Bafta’s  en Grammy’s. Niet vreemd dus dat hij in 2014 voor de vijfde keer componist van het jaar werd. Ik zou nog veel meer kunnen zeggen, maar naar het werk van deze man, kun je alleen maar luisteren.

David Guetta

Hij werd dus in Parijs geboren en groeide er ook op. Zijn moeder kwam uit Belgie, maar thuis moest hij zeker en vast Frans spreken, want het was uit het Franstalige Liège waar zij opgroeide. Hij begon al vroeg met het mixen van muziek, had zijn eigen nachtclub, werkte samen met beroemde mensen en bands, waaronder 50 Cent, Rihanna en Will.i.am. In 2011 nam hij de plek van Armin van Buuren over die tot dan de beste dj ter wereld was geweest. Laat ik eerlijk zijn: het is niet mijn muziek. Maar wie wil, kan zich uitleven op zijn site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *