De Mont Ventoux, biosfeerreservaat

SylviaFrankrijk, Franse weetjes, TipsLeave a Comment

Het is volop vakantietijd en daarom neem ik jullie mee naar dat heerlijke vakantieland Frankrijk. Nog steeds is dat het nummer 1 land voor ons Nederlanders. Er is ook zo veel moois te zien. En zo gevarieerd. Ik neem jullie de komende weken mee naar een aantal bestemmingen. Vandaag de Mont Ventoux. Natuurlijk bekend omdat het regelmatig aankomstplaats is in de Tour de France. Maar er is meer te vertellen over deze 1912 meter hoge berg die in het departement de Vaucluse ligt.

UNESCO en de Mont Ventoux

De UNESCO heeft de Mont Ventoux uitgeroepen tot biosfeerreservaat. En dat doet ze natuurlijk niet zo maar. Ruige onherbergzame bergtoppen alleen krijgen dit niet voor elkaar. Maar het feit dat je er zeldzame mediterrane plantensoorten kunt vinden en 120 soorten vogels en zoogdieren wel. gele alpenpapaver
Je kunt er ook sportief bezig zijn en zelf gaan fietsen. De Mont Ventoux op of een van de vele uitgezette fietsroutes volgen, bijvoorbeeld die van de Gorges de la Nesque. Wil je op een andere manier sportief bezig zijn, dan zijn er mogelijkheden genoeg om te zwemmen, paardrijden, klimmen, golfen, speleologie of kanoën.

In de buurt

De Mont Ventoux ligt in de Provence. De kleine schattige dorpjes die daar liggen behoren tot de mooiste van Frankrijk. Hooggelegen, vaak rondom een kasteel, met die heerlijk zachte Provençaalse kleuren.
luberon
De wijngaarden en de lavendel van de Provence ken je vast. Maar wist je ook dat er kersen en meloenen groeien op de berghellingen?

Ben jij in de buurt van de Mont Ventoux geweest of er op? Wil je jouw ervaringen delen? Heb je tips? Wat moeten we absoluut gaan zien? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *