Frans leren schrijven met Formilangue

SylviaFrans leren, Frans schrijven, Zakelijk FransLeave a Comment

Frans leren schrijven

Vaak vragen (potentiële) klanten mij of ik ze ook kan leren om een Franse email te schrijven. Ja, dat kan ik. Meestal vinden ze dat veel moeilijker dan Frans lezen of luisteren en spreken. Ik leg je in deze blog graag uit hoe dat komt en hoe ik samen met jou aan de slag ga. Zodat ook jij straks op een Franse email kunt reageren en zelf een antwoord naar jouw Franse klant of Franse leverancier kunt schrijven.

Waarom is het zo moeilijk om in het Frans te schrijven?

Om het antwoord op die vraag te vinden, deel ik een stukje theorie met je. Schrijven en spreken zijn actieve vaardigheden. Lezen en luisteren zijn passieve vaardigheden. De actieve vaardigheden zijn een stuk lastiger onder de knie te krijgen dan de passieve vaardigheden. Passieve vaardigheden gaan van het Frans naar het Nederlands. Actieve vaardigheden van het Nederlands naar het Frans. En dat laatste is een stuk lastiger. Jouw passieve vaardigheden zijn eigenlijk altijd groter dan jouw actieve vaardigheden. Dat geldt ook nog steeds voor mij.

Hoe pak ik het aan om jou te leren om in Frans te schrijven?

Ik werk altijd met jouw eigen correspondentie. Waar moet/wil jij op antwoorden? Laat maar eens zien wat je gisteren in het Frans geschreven hebt. Zo ken ik je vocabulaire en dan kunnen we aan de slag met de woorden die jij nodig hebt. Bovendien krijg ik dan ook een indruk van jouw niveau en waar je de meeste fouten/vergissingen mee maakt. Zijn dat de werkwoorden, dan ga ik je de werkwoorden uitleggen en krijg je van mij linkjes om werkwoorden te oefenen en/of om werkwoorden terug te zoeken, bijvoorbeeld deze.

Hoe leer jij Frans te schrijven?

Door het te doen!
Een simpel maar kort antwoord. Maakt niet uit of het rammelt aan alle kanten, alleen door te doen, kan ik je verder helpen en kom jij verder.

Vragen: Neem contact op.

Lees ook eens de blog die ik eerder schreef over veelgemaakte fouten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *