De mooiste tuinen van Frankrijk: Uzès en Yvoire

SylviaFrankrijk, Franse weetjes, TipsLeave a Comment

franse tuinen uzès

Wat een mooi weer vandaag. Het is lente. Alles staat in bloei of komt in bloei. Tijd om in de tuin te gaan werken of tijd om een tuin te gaan bewonderen. Dat kan ook de tuinen in Frankrijk kennen een paar pareltjes. Bijvoorbeeld de middeleeuwse tuin in Uzès of Le jardin des 5 sens (de tuin van de vijf zintuigen).

 

Franse tuin nummer 1: De middeleeuwse tuin in Uzès

bron: www.uzes.fr

Niet dat deze tuin nu de mooiste is van heel Frankrijk, dat is een kwestie van smaak. Maar deze valt absoluut in de categorie mooie tuinen. In 1995 (pas) ontworpen naar middeleeuws model, met 450 plantensoorten en, een uitstekende plek voor kunst en workshops. En de Fransen denken altijd aan de kinderen. Ik blijf het fascinerend vinden, dat het hen wel lukt om hun kroost cultuur bij te brengen. Maar als je dan ook zulke leuke dingen doet als “un nain dans le jardin”. Deze was even geleden, maar kijk voor actuele tentoonstellingen en workshops maar eens op hun site. Daar komt overigens ook dat plaatje van die “nain” vandaan die je helemaal bovenaan deze blog vindt. Kinderen onder de 12 jaar, mits vergezeld van een volwassene, mogen gratis naar binnen. En let op, kleinigheidje: je kunt er niet pinnen.

Franse tuin nummer 2: Le jardin des 5 sens in Yvoire

bron: www.regionfrance.com

Een andere mooie tuin vind je in een hele andere streek in Frankrijk, in Yvoire aan het meer van Genève. Je kunt er ruiken, voelen, horen, aanraken en proeven. De 5 zintuigen. Deze tuin is qua prijs wat duurder, en kinderen onder de zes jaar, dus niet 12 mogen gratis naar binnen. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen hier hun eigen parfum maken, geweldig toch. Alvast een kijkje, letterlijk in de rondte, nemen in deze bijzondere tuin, dat kan: hier.

 

Heb jij een van deze tuinen in Frankrijk bezocht? Deel je ervaringen!

Wil je meer mooie tuinen bezoeken in Frankrijk? Koop dan: Middeleeuwse Franse tuinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *