Ratjetoe, een heerlijk Frans gerecht

SylviaFrans lerenLeave a Comment

ratjetoe boek

In haar bijzondere boek Ratjetoe geeft schrijfster Marion Everink je een aantal echte Franse recepten. Maar dat is niet het enige wat je krijgt. Het gaat eigenlijk veel meer om de verhalen erachter, de verschillen met Nederland en de Franse gewoontes bij het eten. Ook test ze en passant nog even je kennis van de Franse taal als het om eten gaat: er staan voortdurend quizvragen in dit boek vol mooie foto’s.

Ratjetoe, een heerlijk Nederlands gerecht

Ook wij in Nederland maken vaak van restjes groenten een gerecht. We noemen dat dan een ratjetoe, een rommeltje. Vaak voegen we er aardappels en vlees aan toe. En oh, wat is dat lekker. De echte Franse Ratatouille heeft natuurlijk aubergine en courgette en paprika en ui en knoflook en kruiden. In haar boek Ratjetoe mengt Marion Everink vooral twee culturen. Ze laat van alles de revue passeren: het brood, het gebak, de koffie. Maar ook de verschillende dieren, het fruit, hoe je bij de bakker een bestelling doet en dat een snelle hap voor Fransen toch heel iets anders is dan voor Nederlanders.

Quiz

Quizvragen zijn er ook. Weet jij bijvoorbeeld het antwoord op deze vragen? Wat is een bonbonne? En un vin tranquille? Wat is iemand die pot-au-feu is? Waarom noemen de Fransen sinaasappels, des oranges en waarom noemen wij ze sinaasappels?  Al dit soort vragen worden beantwoord in dit fraaie boek. Het is natuurlijk te koop in de shop. Tijdelijk met korting. De shop wordt binnenkort uitgebreid met meer boeken. Dus houdt het in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *