Sneeuwzekere vakantie in skigebied in de Franse alpen

SylviaFrankrijk, Franse weetjes, TipsLeave a Comment

Als wintersportbestemming is Frankrijk nog steeds niet het eerste land waar je aan denkt. Toch is dat niet helemaal terecht. In de top 10 van de ANWB van  sneeuwzekere gebieden komt Frankrijk maar liefst 5x voor. La Plagne, Les Arcs en Val Thorens vind je in dit lijstje. Een paar jaar geleden stond Puy Saint Vincent nog op nummer 4. Dit plaatsje in het nationaal park Les Ecrins verdient wat mij betreft extra aandacht.

Wintersportvakantie in een Frans skigebied

Kijk daar kun je met gemak heel veel over vinden. Skien, ijsbanen, rodelbanen, raquette, je laten voorttrekken in een hondenslee, sneeuwscooters,  het is er allemaal. Lijkt mij heel koud, maar goed ik ben dan ook eigenlijk nog nooit op skivakantie geweest. Weet jij trouwens wat dat is: raquette. Ik was bijna meegegaan met een tocht met raquettes, van die wafels waarmee je op sneeuw kunt lopen, maar ik had mijn enkelbanden gescheurd. Nee, geef mij maar parapente!

Zomervakantie in de Franse Alpen

Ook in de zomer kun je goed terecht in de Alpen, bijvoorbeeld in Puy Saint Vincent. Je kunt er, naar men zegt, fantastisch wandelen en een beetje cultuur opsnuiven. Daar kom je in de winter waarschijnlijk niet aan toe. Er zijn verschillende mooie kapellen en kerken te vinden, er is een zwembad, de wellness ontbreekt ook niet, er is een honinghuis of is het beter om te zeggen bijenmuseum? Je kunt er in ieder geval honingproducten eten en kopen. Het is ook in de maanden juli en augustus open.

Allemaal heel leuk natuurlijk, maar geef mij maar parapente. Afgelopen zomer maakte ik, niet in de Alpen en weliswaar zonder sneeuw, een duovlucht. Fantastisch. Ik vond het zo leuk, dat ik er serieus over denk om het maar eens zelf te gaan leren.

Wat is jouw favoriete sport als je op vakantie bent? En dan zoek ik natuurlijk naar sporten die niet zo alledaags zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *