Vakantie in Frankrijk: vandaag bij de Pont du Gard

SylviaFrankrijk, Frans leren, TipsLeave a Comment

De camping van meneer Patti zal ik nooit vergeten. Aan de voet van de Pont du Gard. Eenvoudig, minimalistisch, maar wat een topvakantie was dat. Het is meer dan waarschijnlijk dat deze camping niet meer bestaat, en dat meneer Patti al lang gestorven is. Als een soort aan eerbetoon voor hem een blog over de Pont du Gard.

Aan de voet van de Pont du Gard

De brug aan de rivier de Gard is oorspronkelijk gebouwd in ongeveer 50 na Christus en voorzag als aquaduct de nabijgelegen stad Nîmes van water. Later werd het ook een brug. Toen wij het aquaduct bezochten, mochten we er als voetgangers nog op. Daarvoor was ook autoverkeer toegestaan. Maar de “Pont” was in zo’n slechte staat, dat hij kort daarna gesloten werd voor publiek. Gelukkig begrepen de Fransen dat ze het enige aquaduct uit de Oudheid van 3 étages hoog en dat toen nog overeind stond, moesten bewaren en beschermen. Grootscheepse restauratiewerkzaamheden vonden plaats. Tegenwoordig is het gebied eromheen uitgebreid met ontvangstgebouwen voor publiek en tentoonstellingen. En in de directe omgeving vind je ook prehistorische grotten. Er worden veel evenementen georganiseerd. Kortom een grote toeristische trekpleister.  Wil je daar meer over weten en er zelf eens een bezoekje brengen, kijk dan eens op de site van de Pont du Gard. Die is er trouwens ook in het Nederlands. Mocht je Frans iets minder zijn, dan hoef je niets te missen.

Frans op vakantie door Nederlanders

Natuurlijk is het handig als je Frans spreekt op je vakantie in Frankrijk. Het Nederlands wordt immers door de Fransen niet of nauwelijks beheerst. Je zult dus als Nederlander je best moeten doen om Frans te (leren) spreken. Voor het Frans op vakantie is het heel handig om een aantal onderwerpen in ieder geval onder de knie te hebben: Een camping reserveren, boodschappen doen en afrekenen bij de kassa, verkeersborden begrijpen, de weg vragen, de Franse menukaart begrijpen. Met deze onderwerpen ga je aan de slag in de handige cursus Frans, die op korte termijn start bij Formilangue. De cursus bestaat uit  5 lessen van 75 minuten en heeft een minimum aantal deelnemers van zes mensen.  Er is een speciale prijs voor deze vakantiecursus. Kom meer te weten en neem contact op, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *