Wilde natuur in Frankrijk, deel 2

SylviaFrankrijk, Franse les, Tips2 Comments

Gisterenavond was het dan zo ver. Het tweede deel van Wild France. Heb je het gemist? Geen probleem. Ik neem je weer mee en geef je de gratis link om gratis te kijken. Deze keer ging het vooral over grote groepen dieren, maar ook over een schildpad, die ternauwernood aan het vuur ontsnapte, de kolibrievlinder die we zien veranderen van rups tot vlinder en ook mijn favoriete dier, de kat: deze keer de genetkat, die zo maar rondloopt in een doodgewoon huis!

Jufferkraanvogels en Schapen

Hele mooie plaatjes, ook hier weer. En je vraagt je af hoe dat nou toch weer geschoten is. De cameramensen van Wild France hebben daar vast hun trucjes voor. Kraanvogels die overal vandaan rustig bij elkaar gaan zitten. Daar kunnen wij mensen een voorbeeld aan nemen. Schapen met honden, die niet echt gezelschapsdier mogen worden. Waarom niet? Het antwoord vind je in de uitzending. Want ik wil je deze keer echt niet nog een keer een samenvatting geven. Ga vooral zelf kijken. Ook naar de twee kuddes paarden in Baskenland. Dat kan nog een week gratis. Tot en met 4 mei, 21.22 uur.

De dieren in Wild France

Daar ben ik dan wel benieuwd naar: Wie heeft alle dierennamen uit mijn vorige blog al vertaald? Diegene die als eerste alle namen correct opstuurt, inclusief of ze mannelijk of vrouwelijk zijn, dus met het lidwoord le of la, die krijgt van mij 30 minuten gratis Franse les. En dat kan conversatieles Frans zijn, vocabulairetraining Frans (hoe leer je woorden, tips voor links en overhoren), grammatica-uitleg Frans, bijles Frans, of misschien heb je nu wel behoefte aan examentraining Frans. Dit alles kan ook uitstekend via Skype. Dus laat afstand geen belemmering voor je zijn.

Bel of mail me als je vragen hebt of meer informatie wilt. Ik zeg altijd: n’hésitez pas à me contacter.

2 Comments on “Wilde natuur in Frankrijk, deel 2”

  1. Bonjour Sylvie, Hebben we ook gezien , prachtig. en zoals jij het zegt, kunnen we nog een hele week terug kijken …. Ik vond de rups van de kolibrievlinder heel bijzonder.

  2. Wat leuk, dat je zo snel reageert. Ik vond vooral de plaatjes vanuit de lucht van de kraanvogels van Arjuzanx heel bijzonder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *