Cijfers en tellen leer je door te zingen

SylviaFrans leren, Franse woordjes, TipsLeave a Comment

franse cijfers leren

Intonatie is belangrijk

Franse baby’s huilen omhoog en Duitse baby’s huilen omlaag. Ja, leuk denk je nu, maar wat heb ik daar aan als ik in het Frans wil leren tellen. Nou, het schijnt alles te maken te hebben met ons gevoel voor muzikaliteit en het daarbij behorende gevoel voor taal. In het Franse gaat de intonatie, de klank van de zin dus, omhoog aan het eind van een zin en in het Duits omlaag. Het is zelfs onderzocht door wetenschappers, o.a. door de Franse Daniele Schön, bekend onderzoeker op het gebied van hersenen en muziek. En het mooie is, dat we dat gevoel ons hele leven lang vasthouden.

Ouderwetse telversjes

Laten we er dan ook gebruik van maken om een vreemde taal te leren. Die ouderwetse versjes zijn heel leuk om te zingen. En nuttig ook! Bijvoorbeeld: je kunt in het Frans leren tellen door de getallen te zingen. Doe dat met behulp van telversjes, de comptines. Je leert sneller tellen en je onthoudt ze ook beter en langer. Frans leren tellen door te zingen doe je met behulp van telversjes, decomptines.

LOTO

Wil je gewoon met Alizee meezingen of met Yannick Noah, dat kan natuurlijk ook, niks mis mee. Maar youtube kon je vast al vinden. Ben je toch geen zanger(es) en heb je de mazzel dat je met meer mensen bent, speel dan gewoon bingo. Of zoals de Fransen zeggen: LOTO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *