Cursus “Telefoneren in het Frans”

SylviaFrans leren, Franse les, TipsLeave a Comment

Franse tolk nodig

Menigeen vindt het maar lastig om een telefoontje naar Frankrijk, of een ander Franstalig land, te doen. “Ik weet niet wat ik moet zeggen” en “Die Fransen praten zo snel”, is wat ik veel hoor. Toch kun je met een aantal standaardzinnen al een heel eind komen. In deze blog een aantal goede binnenkomers aan de “Franse telefoon”.

Standaardzinnen

Ik ga je niet vermoeien met oneindig veel tekst, maar ik val gelijk met de deur in huis. Je kunt gewoon vragen of je iemand mag spreken. Doe dit wel op de beleefde manier, dus niet je veux, maar: Je voudrais parler à Monsieur/Madame……s’il vous plaît. Je kunt ook vragen of iemand aanwezig is, doe dit niet op de militaire manier met présent, maar Monsieur/Madame… est là? Of je vraagt het ietsje ingewikkelder en je zegt: Pourriez-vous me passer Monsieur/Madame….s’il vous plaît? Kunt u mij doorverbinden met….Vergeet niet om altijd s.v.p. aan je zin toe te voegen. Het komt keurig en beleefd over.

Ne quittez pas of Pourriez-vous rappeler?

Dan krijg je natuurlijk een antwoord en de meeste mensen schrikken hier toch wel van. Niet nodig. Ook dit is vaak standaard. Als iemand er is, word je doorverbonden en wordt aan jou gevraagd om even te wachten: Ne quittez pas. Als de meneer of mevrouw er niet is, wordt je gevraagd om terug te bellen: rappeler. Je kunt antwoorden met merci als ze je doorverbinden en met je peux rappeler, ik kan terugbellen of met: Je rappelerai plus tard, ik zal later terugbellen. Wil je weten hoe deze zinnen klinken, maak dan een gratis account aan op wrts.nl, tik de zinnen in, en klik op de luidspreker.

Cursus of Beltegoed

Wil je toch wat meer oefenen, volg dan de korte cursus “Telefoneren in het Frans” bij Formilangue en vraag hier informatie aan.     In 10 lessen leer je in praktische rollenspellen o.a. de telefoon aannemen en zelf naar mensen en adresgegevens te vragen. Wil je dit niet om wat voor reden dan ook, dan kun je ons Beltegoed aanschaffen en nemen wij die taak van jou over.

Extra

Vind je het leuk om automatisch mijn nieuwe blog te krijgen, meld je dan aan. Het kan door een simpel vinkje te zetten op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *