Franse woordjes leren

SylviaFrans leren, Franse woordjes, TipsLeave a Comment

franse woordjes leren

De basis van het Frans bestaat uit woorden. Daarom is het heel belangrijk dat je woorden leert. Om te zorgen dat de woorden “echt blijven hangen” is herhalen het toverwoord. Daar zijn allemaal leuke tips en trucs voor, van oefeningen tot websites en apps.

Zelf schrijven

Zelf de woorden schrijven heeft de voorkeur boven het werken met computerprogramma’s, zoals wrts.

Memory

Maak bijvoorbeeld eens een memory-spel. Iedereen heeft het al eens gespeeld en weet dat je twee kaartjes bij elkaar moet zoeken. Zo kun je spelenderwijs de Franse woordjes leren. Maak telkens een paar van een Frans woord met de Nederlandse vertaling. Je kunt natuurlijk ook Franse woorden aan elkaar koppelen, bijvoorbeeld: lire en lecture.

Kaartenbak

Een andere slimme tip is om een kaartenbak te maken met een rood, een oranje en een groen tabblad. Schrijf weer kaartjes, maar nu met op de voorkant het Franse woord en op de achterkant het Nederlandse woord. Lees nu de ene kant en bedenk of je de andere kant weet. Zet het kaartje al naargelang uw kennis achter het rode, het oranje of het groene tabblad.

Domino

Tot slot wil ik hier het dominospel noemen en daar kun je ook mee variëren. Dit zijn slechts drie manieren om woorden te leren. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik je eigen creativiteit en verzin zelf iets. En laat het me weten via contact.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *