Kamperen in Frankrijk en Vakantiecursus Frans.

SylviaFrankrijk, Frans leren, Franse lesLeave a Comment

Een van de mooiste campings in Frankrijk

Aan de voet van de Pont du Gard in het zuiden van Frankrijk vonden wij ongeveer 20 jaar geleden een van de mooiste campings die ik ooit gezien heb. Schitterend in eenvoud met alleen koud water, rust en de Gard waarin je kunt zwemmen. Wat je je nog meer zou kunnen wensen, ik weet het niet. De camping van meneer Patti. Zo hebben wij hem onthouden. Of ie nog steeds bestaat, die camping, ik betwijfel het zeer. De baas, de oude meneer Patti, als je zijn naam al zo schrijft, was toen al stokoud, maar getuigde van een levensvuur en levensvreugd, die ons verbaasde. Inmiddels zal deze oude baas vast al overleden zijn. Bovendien is de camping vast gemoderniseerd, want wie accepteert er tegenwoordig nou nog koud water onder de douche. Zelf ik had er toen vrede mee, maar douchte eerlijkheidshalve alleen aan het einde van de dag. Dan had de zon de waterleidingbuizen opgewarmd en was het nog enigszins te doen. Kleinigheidje hou je, nietwaar?!

Aan de voet van de Pont du Gard

De brug aan de rivier de Gard is oorspronkelijk gebouwd in ongeveer 50 na Christus en voorzag als aquaduct de nabijgelegen stad Nîmes van water. Later werd het ook een brug. Toen wij het aquaduct bezochten, mochten we er als voetgangers nog op. Daarvoor was ook autoverkeer toegestaan. Maar de “Pont” was in zo’n slechte staat, dat hij kort daarna gesloten werd voor publiek. Gelukkig begrepen de Fransen dat ze het enige aquaduct uit de Oudheid van 3 étages hoog en dat toen nog overeind stond, moesten bewaren en beschermen. Grootscheepse restauratiewerkzaamheden vonden plaats. Tegenwoordig is het gebied eromheen uitgebreid met ontvangstgebouwen voor publiek en tentoonstellingen. En in de directe omgeving vind je ook prehistorische grotten. Er worden veel evenementen georganiseerd. Kortom een grote toeristische trekpleister.  Wil je daar meer over weten en er zelf eens een bezoekje brengen, kijk dan eens op de site van de Pont du Gard. Die is er trouwens ook in het Nederlands. Mocht je Frans iets minder zijn, dan hoef je niets te missen.

Frans op vakantie door Nederlanders

Natuurlijk is het handig als je Frans spreekt op je vakantie in Frankrijk. Het Nederlands wordt immers door de Fransen niet of nauwelijks beheerst. Je zult dus als Nederlander je best moeten doen om Frans te (leren) spreken. Voor het Frans op vakantie is het heel handig om een aantal onderwerpen in ieder geval onder de knie te hebben: Een camping reserveren, boodschappen doen en afrekenen bij de kassa, verkeersborden begrijpen, de weg vragen, de Franse menukaart begrijpen. Met deze onderwerpen ga je aan de slag in de handige cursus Frans in Frankrijk zelf. Kom meer te weten en neem contact op, klik hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *