Leesclub voor Franse Boeken

SylviaFrans leren, Literatuur, Tips4 Comments

leesclub voor Franse boeken

Leesclub

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef: ik was en ben helemaal verzot op lezen. Ik heb dan ook een groot aantal favoriete boeken uit binnen- en buitenland: Koning van Katoren, Kruistocht in Spijkerbroek, De Naam van de Roos, Een keukenmeidenroman en Het eiland onder de zee. Om er maar eens een paar te noemen.

Franse titels

Die had je nog gemist. Er zijn er te veel om op te noemen en daarom slechts twee in deze blog: Le grand Meaulnes en La Peste moet je echt ooit een keer lezen. Het liefst in het Frans, dat spreekt voor zich. Maar ze zijn ook vertaald in het Nederlands. Niemand hoeft deze geweldige verhalen te missen. Voor wie ze niet kent, vertel ik je kort waar het over gaat. Le Grand Meaulnes is een sprookje (ja, oude liefde roest niet), een liefdesverhaal en is gedeeltelijk autobiografisch. Alain Fournier schrijft in een gemakkelijk te lezen Frans. Een fantastisch boek voor de romantici onder ons. La Peste is van de grote Albert Camus en gaat vooral over hoe mensen reageren als een stad hermetisch wordt afgesloten na een uitbraak van de pest in 1900 nog wat. LEES DIT BOEK!

Reclame

In zo’n blog wil je ook wel eens reclame maken. Laten we wel wezen. En het liefst voor jezelf. En dat wil je er ook nog aan verdienen. Ho, nee, stop. Deze reclame is voor gratis deelname aan deLeesclub Franse Boeken op twitter. Ik ben zo’n anderhalf jaar geleden hiermee begonnen. Inmiddels lezen we 5 boeken per jaar. Dik, dun, oud, nieuw, literatuur en bestsellers. Keuze genoeg. Lees eens mee. Je moet zelf het boek aanschaffen. Misschien vind je ook dat wel gratis en als luisterboek op internet.

Meer tips en interessante links

Wil je meer tips, interessante links en gratis apps ontvangen, vraag dan om het gratis E-book.

4 Comments on “Leesclub voor Franse Boeken”

 1. Beste, Ik ben op zoek naar Koning van Katoren in het Frans. Weet jij waar ik die kan vinden?
  Vriendelijke groet
  Femke Jonas

 2. Graag had ik wat info over de Franse leesclub.
  Ik ben van België en hier vind ik niet echt iets wat me aanspreekt.

  1. Cher Jean,
   Bedankt voor jouw bericht. Ik zou de leesclub weer nieuw leven in kunnen blazen. Heb je nog meer belangstellingden?
   Cordialement,
   Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *