Frankrijk: diversiteit in taal en in beeld

SylviaFrankrijk, Franse les, Franse weetjesLeave a Comment

Op vakantie in Frankrijk: een prachtig land

Frankrijk is natuurlijk een fantastisch land om op vakantie te gaan. Dat zal iedereen beamen. Of je nu naar de Alpen, Bretagne, de Champagnestreek, de Dordogne, de Elzas, Finistère, Genève, Huyères, Ile de Réunion, Juan-les-pins, Kermaria, de Loire, Mont-Saint-Michel, Nice, Orléans, Pau, Quincey, Roquefort, Saumur, Toulouse, Uzès, Versailles, Wuisse, Xirocourt, Yvetot of Zoza gaat, het is en blijft mooi.

Diversiteit in taal

Iedere streek en plaats heeft natuurlijk zijn eigen taal. Bekend zijn natuurlijk het Bretons, het Baskisch en het halve Duits uit de Elzas-Lotharingen. Maar wist u dat er vroeger, lang lang geleden ook al een scheiding was tussen de taal van het noorden en de taal van het zuiden van Frankrijk: de Langue d’OïL en de Langue d’Oc. De taal van het noorden “won” het uiteindelijk van de Languedoc. Waarschijnlijk omdat de edelen van het hof in het noordelijk gelegen Parijs deze taal spraken.

Diversiteit in beeld

Iedere streek heeft zonder enige twijfel ook zijn eigen mooie landschap. Er is in de grote land absoluut iets te vinden voor ieder zijn smaak. Op vakantie in de zomer en op de wintersportvakantie. Ik zou ook nu een opsomming kunnen maken: de blauwe Côte d’Azur, de groene Gorges du Verdon, het rode Massif d’Esterel, maar beelden zeggen veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *