Standaard Franse telefoonzinnen helpen jou op weg

SylviaFrans leren, Franse les, TipsLeave a Comment

telefoneren naar Frankrijk

Ik help jullie graag op weg  met een aantal handige Franse telefoonzinnen voor de Franse zakelijke markt. Zie het als gratis Franse les. Zodat ook jij wat makkelijker in het Frans durft te telefoneren naar Frankrijk (of België of Afrika). En weet je, het wordt gewaardeerd door de Fransen, Walen, Zwitsers, Marokkanen en al die andere mensen die Frans spreken op deze wereld zullen het alleen maar waarderen als je het probeert, in hun taal.

Standaard

Als je van tevoren bedenkt wat er gezegd wordt, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Hallo – Allo of Bonjour en dan gaat het toch meestal om doorverbonden te willen worden met de juiste persoon. Een voorbeeldgesprekje in het Frans kan zijn: Bonjour Madame/Monsieur, Ici Madame Van den Brink à l’appareil de la société Formilangue. Monsieur Dupont est là?

Een standaard antwoord gaat vaak zo: Bonjour Madame/Monsieur. Oui, il est là. Un instant, s.v.p. Ne quittez pas. Je vous passe Monsieur Dupont.

Natuurlijk kan het ook voorkomen, dat meneer Dupont er niet is. Dan wil je misschien wel een boodschap achterlaten. Of dat wordt aan jou gevraagd. Vous pouvez prendre un message? Je peux prendre un message ?

Heel veel handige zinnen vind je hier. Of vraag het gratis document aan.

Franse telefoonnummers

Waar je woont, bepaalt ook in Frankrijk jouw nummer. Eerst het vetgedrukte cijfer, gevolgd door het kleinere cijfer.

De Franse uitspraak

Ja, als je ook maar een letter anders uitspreekt, kan het lastig worden. De Fransen begrijpen het gewoon echt niet, het is geen onwil, soms gaat het zelfs om heel andere woorden. Om de uitspraak te horen, na te zeggen en dus te leren zijn er genoeg (gratis) apps en sites. De luidsprekerknop biedt vaak uitkomst. Neem bijvoorbeeld wrts of de gratis versie van reverso.

 

Wil je meer kunnen zeggen dan alleen de standaard Franse telefoonzinnen, kijk dan eens bij cursusaanbod en/of informeer naar een maatwerk cursus Frans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *