Verhuispakket: wat je nodig hebt als je gaat verhuizen naar Frankrijk

SylviaFrankrijk, Frans vertalen, Franse les, Franse tolk, TipsLeave a Comment

emigreren naar Frankrijk

In mijn eerste blog van het nieuwe jaar gaf ik aan boordevol nieuwe plannen te zitten. Alleen het laatste plan moest nog verwezenlijkt worden: het Verhuispakket. Ja, zo gaat het heten. Maar wat is het? Ga je verhuizen naar Frankrijk of (ver)koop je een huis in Frankrijk, dan loop je tegen heel wat praktische dingen aan. Formilangue gaat je helpen als het om de Franse taal gaat.

Franse les

Het pakket biedt een aantal lessen Frans, het vertalen van documenten en een tolkdienst. Laat ik beginnen met de toelichting op de lessen Frans. Spreek je nog helemaal geen Frans, dan helpt Formilangue je met bijvoorbeeld het begroeten of met handige zinnen voor in de supermarkt. Ben je al wat verder met de Franse taal, dan passen we de onderwerpen en de moeilijkheid onmiddellijk aan naar jouw niveau. De lessen vinden naar keuze plaats bij Formilangue of via Skype.

Franse vertaling

Als je gaat verhuizen naar Frankrijk of een huis koopt in Frankrijk, zul je ook veel geschreven tekst tegenkomen en/of moeten aanleveren. Bijvoorbeeld een trouwakte, een bankafschrift, de polis van een verzekering. En ga zo maar door. Ik werk samen met vertalers, die zowel van het Nederlands naar het Frans, als van het Frans naar het Nederlands vertalen. Indien nodig kunnen zij de stukken ook beëdigen. Het vertalen van een aantal woorden is dus ook in het pakket opgenomen. Lever de tekst bij Formilangue aan en de vertaling komt naar je toe.

Franse tolk

Tot slot: het spreken en verstaan van de taal. Heel handig. Maar lang niet altijd beheersen mensen die gaan emigreren naar Frankrijk al gelijk de taal op een zodanig niveau dat ze zichzelf kunnen redden bij de diverse instanties. Als je langs de makelaar heen bent, die soms misschien zelfs wel Nederlands was, dan kom je al gauw terecht bij een gemeente. Daar moet je je inschrijven. Bureaucratie! Geloof me, werkt daar net ff iets anders dan hier. Gelukkig kan Formilangue je doorverwijzen naar iemand die daar lang gewoond heeft en zelf ervaren heeft hoe onze Franstalige medemens handelt. En dat is een groot voordeel.

Inhoud en prijs van het Verhuispakket

Formilangue biedt je twee pakketten aan: een groot en een klein. En je snapt het al: in het grote pakket zit meer. Twee keer zo veel als in het kleine pakket. Maar de prijs is niet twee keer zo veel. Lees eens rustig verder op de pagina Verhuispakket. Laat me weten wat je ervan vindt. Vertel me wat ik nog meer voor je kan doen. Ik heb namelijk al met veel dingen gemerkt, dat ze alleen maar beter worden door ze gewoon te gaan doen en dan goede aanpassingen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *