Frans leren spreken: Dessine-moi une maison, gebruik Franse voorzetsels

SylviaFrans leren, Frans leren spreken, Franse les, Franse woordjes, TipsLeave a Comment

vocabulaire maison

Om Frans te leren spreken is er zo veel leuks te vinden op internet. Je kunt er jouw Franse les helemaal op afstemmen. Leerzaam en interessant bovendien. Wat wil je nog meer? Voor een cursus Frans vond ik het een en ander. Deze cursist had net de voorzetsels geleerd en het vocabulaire dat zij nodig had, had alles te maken met huizen, wat daar in stond en hoe de verschillende vertrekken heten. Kijk maar eens op haar site om te zien hoe relevant dit was.  Soms is het zo dat dingen “toevallig” samen komen, want ook mijn havo 5 leerlingen waren voor hun spreekvaardigheid bezig met het beschrijven van hun huis. Ik deel graag met jullie wat ik gevonden heb.

Gratis linkjes om te Frans te leren spreken

Meestal heb ik wel wat achter de hand. Ondertussen heb ik namelijk een stapeltje linkjes verzameld die ik supergoed vind en daarom regelmatig gebruik. Maar voor dit onderwerp had ik nog niks, dus ik ging op zoek. Ik vond deze link, zodat er begonnen kan worden met het leren van woordjes. Een eerste vereiste natuurlijk als je Frans wilt spreken:

Het gaat om een aantal oefeningen, deze oefening is een goed begin. Je kunt met deze oefening woordjes leren door naar plaatjes te kijken, meelezen met de tekst en vooral luisteren naar de uitspraak.

Omdat niet iedereen op dezelfde manier leert, zocht ik nog even verder en ik vond dit liedje en het filmpje hieronder met uitleg.

Leszexperts: mijn buitenlandse collega’s

Heel graag wijs ik jullie op het fantastische materiaal van een aantal collega docenten. Zij hebben een site met materiaal voor van alles en nog wat. Altijd weer een succes als ik hun spelletjes en andere dingen gebruik.  En deze komt nu wel heel goed van pas. Betaald weliswaar, maar er is ook aardig wat gratis materiaal te vinden.

En dan het echte werk: Frans spreken

(Je kunt ook hier weer de Franse ondertitels eronder zetten)

Hebben jouw leerlingen of heb je zelf alles “onder de pet”, dan kun je beginnen met dat waar het je allemaal om te doen is: Frans praten. Ook hiervoor zijn er weer verschillende manieren. Je kunt een interview houden, of eerst een huis laten tekenen met verschillende verdiepingen. Dat mag natuurlijk ook je droomhuis zijn. Maak minimaal 5 Nederlandse zinnen met daarin een voorzetsel. Vertel wat er in, bijvoorbeeld de badkamer staat, een wastafel, een douche of een bad, etc. En vertel wat je daar doet: een douche nemen, je tanden borstelen, je haren kammen en verzin zo maar door. Het zal je allemaal een stuk makkelijker vallen nu je de woorden kent.

 

Wil jij ook Frans leren spreken? En dat helemaal gericht op de situatie die bij jouw bedrijf past, aarzel dan niet om contact op te nemen om er vrijblijvend eens met mij over te praten. In eerste instantie mag dat natuurlijk in het Nederlands ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *