Franse les op een leuke manier. Gratis twee voorbeelden.

SylviaFrans leren, Franse les, Franse woordjes, TipsLeave a Comment

Er zijn tegenwoordig heel wat leuke manieren om Frans te leren. Dankzij het internet. Hoe deden we dat toch in het internetloze tijdperk? :) In deze blog twee links, een naar een youtube-kanaal waarop je je gratis kunt abonneren en een naar een diapresentatie.

YouTube

Deze onuitputtelijke bron van van alles en nog wat, bracht mij dit kanaal. Grappige filmpjes, waarin de Franse zinnen in het Frans worden voorgelezen en als dat nog niet leidt tot een volledig begrip, dan kun je altijd nog terugvallen op de Engelse tekst. Kijk maar eens.

Plaatjes

Ik zeg het heel vaak. Ook bij een geschreven tekst: kijk altijd naar de plaatjes. Ze helpen je om de tekst beter te begrijpen. Deze diashow bestaat uit 27 dia’s. Op de eersten staat heel veel tekst. Daarna kun je lekker leunen op de plaatjes zelf, op jouw kennis van de Nederlandse en van de Engelse taal. En op de hulp die ik je hieronder geef.

Woordjes:
Une machine à vapeur = een stoommachine.
Malvoyante = slechtziend
Un electro-aimant = een elektromagneet

Opdrachten:
Zoek de Franse woorden, die erg veel op het Nederlands/Engels lijken: hermetisch, friction, aviation.
Kun jij er achter komen wat hondsdolheid is in het Frans?
En wat bedoelen die Fransen met een vlooienkaart?

En dan nog dit: op de laatste dia staat: Elle n’a pour but que…… Met de vertaling hiervan worden veel vergissingen gemaakt. Het betekent: Zij (deze lijst, in dit geval) heeft alleen maar als doel……

Zo, dat was de gratis Franse les van vandaag. Wil je wekelijks een Franse cursus volgen bij een ervaren docent, bekijk dan ons cursusaanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *