Ik beken kleur.

SylviaFrans leren, Frans vertalen, Franse les, Tips2 Comments

tout, autre, même

Kleur verandert je leven

Enthousiast loop ik, met mijn kleurenkaartje in de hand, door het huis. Naarstig op zoek naar de “goede” kleur. En dan heb ik het niet alleen over broeken, truien en een bloes. Maar ook over sjaaltjes, sieraden en zelfs de kleur van mijn schoenen ondergaat een onderzoekende blik. Vorige week kreeg ik kleuradvies van Mirjam Polak, een specialiste. Ik wist werkelijk waar niet wat kleur met je kan doen. Maar ik heb het met eigen ogen gezien. Hoe zo iets in zijn werk gaat, vraag je je af? Als ik het heel simpel mag zeggen, dan krijg je een aantal grote sjaals omgehangen en dan wordt het al snel (nou ja, soms iets minder snel) duidelijk wat voor jou de “goede” kleur is. Voor jou, schrijf ik met nadruk. Want jouw kleur past bij jou, bij jouw gezicht en bij jouw huid. Het was een hele leuke ervaring, ik raad het iedereen aan. Ik weet nu eindelijk welke kleuren mij goed staan en wat ze voor mij doen. Zelf heb ik mijn kledingkast eens flink doorgespit en er is een boel uit. Vooral veel wit, zwart en grijs. Allemaal op marktplaats gezet, dus als je nog interesse hebt!

Goed advies

Zelf had ik dit nooit kunnen bedenken en het was ook heel prettig om met z’n tweeën te zijn. De ander bevestigt wat jij denkt te zien. Het is echt niet zo dat die dame die de specialiste is, jou iets wijsmaakt. Goed advies is dus echt ontzettend belangrijk. Dat geldt voor alles. En advies is in veel gevallen gratis en vrijblijvend. Ook ik geef, tot op zekere hoogte, vrijblijvende informatie en advies voor mijn eigen business: Franse les, Franse vertaling en de Franse tolk. Op mijn site vind je zelfs een pagina gratis met verschillende soorten lesmaterialen, een leuke speurtocht en een handige lijst met de zogenaamde signaalwoorden. Natuurlijk mag je me ook altijd bellen of Skypen om eens over de mogelijkheden van een cursus Frans te praten. En stiekem heb ik vaak wel wat gratis tips naar handige links.

Na het advies

Wat doe je dan met dat advies? Dat is helemaal aan jezelf. Zo draag ik na mijn kleuradvies alleen nog maar warme kleuren. En haal ik mijn “foute” kleding op met accessoires in de goede kleur. Een nieuwe profielfoto komt er nu ook binnenkort, want ja, dat grijs, dat kan nu toch echt niet meer!

Extra

Meestal heb ik in de “extra” nog extra dingen voor je. Maar deze keer vind je alle extra’s al op mijn site. Jij hoeft daar deze keer niets extra’s voor te doen. Vind je het leuk om automatisch mijn nieuwe blog te krijgen, meld je dan aan. Het kan door een simpel vinkje te zetten. Helemaal onderaan deze blog.

2 Comments on “Ik beken kleur.”

  1. Ze blijven leuk, Sylvia! heerlijk om af en toe weer eens even aan la France herinnerd te worden!
    Ik ontvang je blogs graag! Ik neem aan dat je zo stilaan wel een regionale club van Francophiles kunt gaan formeren! Je werkt zo aanstekelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *