Vakantie: tijd om (Frans) te lezen

SylviaFrans leren, LiteratuurLeave a Comment

merde encore

Het is vakantie. Tijd om lekker te lezen. Dat mag natuurlijk gerust een Frans boek zijn. :) Maar een boek in een andere taal kan ook. In deze blog geef ik je wat tips voor boeken in het Nederlands, die toch met de Franse taal, met Frankrijk of de Franse cultuur te maken hebben. Want misschien wist je het nog niet, maar Formilangue heeft ook een shop vol met interessante boeken.

Koken op z’n Frans

Ik heb meerdere kookboeken in de shop staan. De eerste waar ik je op wil wijzen, is een boek waarvan er niet meer zo veel zijn. Een boek voor iedereen, want er wordt op simpele wijze uitgelegd wat je moet doen.

Simpelweg lekker Franse keuken

Je vindt het boek hier.

 

 

Het tweede boek is er een waarin je naast de recepten ook de achtergrondinformatie meekrijgt. Vanuit net een ander oogpunt geschreven dus. Het boek is er in paperback en in hardcover uitvoering.

Klik hier als je meer wilt weten.

 

 

Lekker lezen over dingen die met Frankrijk te maken hebben.

Gewoon een Franse roman lezen over de Franse revolutie? Lees dan: De koning is dood. Een hofdame moet vluchten om haar leven te redden.

Je kunt het boek bestellen door te beginnen met hier te klikken.

 

Of lees het verhaal van de geschiedenis van Frankrijk door de bouw van de Eiffeltoren te volgen in: Parijs.

Bestel je als eerste dit boek, dan is dat in de aanbieding: 15 euro, inclusief verzenden binnen Nederland.

 

En tot slot, de onmisbare taalboeken, woordenboeken zelfs

Ik wil graag Geneviève onder jullie aandacht brengen. Met de bijzondere titels: Merde en Merde, encore. En zoals de titel al doet vermoeden, je vindt er het echte spreekFrans. De minder nette woorden, die docenten je niet durven leren. Ja, als je deze woorden kent, kun je de Fransen echt verstaan.

merde encore merde genevieve

Ook deze boeken vind je in de shop van Formilangue. Samen met nog een aantal andere interessante boeken met een heel ander thema. Kijk er maar eens rond om te zien of er iets voor jouw smaak bij zit. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *