Zakelijk Frans: voorbeeld van een klachtenbrief / email

SylviaFrans leren, Frans schrijven, Handel met Frankrijk, Zakelijk FransLeave a Comment

klachtenbrief Frans

Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren, dat je een klacht krijgt in de vorm van een brief/email of genoodzaakt bent om er zelf een te schrijven. Bijvoorbeeld als je een bestelling hebt gedaan en deze niet op tijd geleverd wordt. Je zou dan het volgende in het Frans kunnen schrijven.

Voorbeeld Franse klachtenbrief

Monsieur, Madame

A mon vif regret, je dois vous informer que les …… commandés le 5 novembre dernier, et dont vous m’avez annoncé l’expédition dans votre mail du 10 novembre, ne sont pas encore arrivés chez nous. Ce retard de 15 jours me cause des problèmes. Comme vous pouvez sans doute vous imaginer, puisque j’ai promis les marchandises à mes clients. C’est pour cette raison que j’avais insisté sur une prompte livraison.

J’espère que vous m’enverrez les …… dans le plus bref délai. Sinon, je serai obligé d’annuler la commande.

Dans l’attente de votre réponse, je vous prie, Monsieur, Madame, d’agréer mes salutations distinguées.

 

Vertaling

Meneer, mevrouw

Tot mijn spijt moet ik u meedelen, dat de …….besteld op 5 november jl., en waarvan u de verzending heeft aangekondigd in uw mail van 10 november, nog niet bij ons zijn binnengekomen. Deze vertraging van twee weken stelt mij voor problemen. Dat kunt u zich vast voorstellen. Ik heb de producten aan mijn klanten beloofd. Daarom heb ik ook op een spoedige levering aangedrongen.

Ik hoop, dat u mij de …… zo snel mogelijk zult sturen. Anders zie ik mij genoodzaakt om de bestelling te annuleren.

In afwachting van uw antwoord, hoogachtend,

 

Frans schrijven bestelling niet geleverd, Franse voorbeeldtekst klacht.

Een goede Franse brief schrijven helpt.

 

Ik ga ervan uit dat ik je met dit voorbeeld weer op weg geholpen heb. Heb je meer vragen, neem dan contact op. Lees vooral ook de andere voorbeeldmails/brieven die ik eerder plaatste. Voorbeeldtekst onbetaalde factuur, Voorbeeldtekst catalogus opsturen, Voorbeeldtekst offerte, Voorbeeldtekst bestelling.

 

Wil je verschillende (standaard)brieven vertaald hebben? Dat kan! Formilangue werkt samen met native speakers van de Franse taal voor een perfecte vertaling.

Wil je zelf leren schrijven? Dat kan! Formilangue verzorgt Franse lessen op maat.

Neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *