Een onwaarschijnlijk verhaal

SylviaFrans leren, Frans vertalen, Franse les, Franse woordjes4 Comments

Het volgende verhaal is zeer onwaarschijnlijk. Maar is het ook een onzinnig verhaal? Ja, als je bedenkt dat het complete onzin is. Nee, want je kunt er Frans en Franse woorden mee leren. Hoe? Door op zoek te gaan naar woorden die in het Frans en in het Nederlands hetzelfde zijn. Geef ze door en doe mee met de prijsvraag. Start het tellen vanaf hier.

Dineren in een chique restaurant

Dat heeft nog heel wat voeten in aarde. Hoe maak je je keuze? Ga je af op mooie namen als Bistro du Moulin of Chez Marie-Antoinette. Kijk je naar het interieur met het pas gerepareerde stucwerk of je naar de buitenkant. Lees je eerst het menu met de Coquilles Saint-Jacques of wordt het toch een simpele quiche. Surf je op het internet en zoek je op welke maître er als chef-kok de scepter zwaait. Ga je af op promotiefilmpjes waarin je fantastische etalages ziet die volgepropt zijn met de meest gecompliceerde desserts? Hoe dan ook: realiseer je dat uit eten gaan in een chique restaurant nooit gratis is, maar als je er iets voor over hebt, wordt het vast en zeker een feest.

Prijsvraag

Ook met deze blog kun je meedoen met de prijsvraag ter ere van de nieuwe en uitgebreide boekenshop. De vraag is simpel? Hoeveel “Franse woorden” herken je in de tekst van de blog. Dus woorden die in het Frans en het Nederlands (bijna) hetzelfde zijn. Tel de woorden en laat mij weten hoeveel het er zijn.

Tel ook de echte Franse woorden mee, zoals bijvoorbeeld Moulin en Chez. Dat zijn er al 2! De alinea prijsvraag telt niet mee. Even voor de duidelijkheid: ik bepaal of een woord meetelt. Of zoals dat officieel heet: over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Wat tel ik dan mee? Bijvoorbeeld een woord als simpel, dat is immers simple in het Frans en die twee woorden lijken zo veel op elkaar, dat ik vind, dat ie mee mag doen. Doe dit voor 2 juni a.s. Dan vindt namelijk de eerste verloting plaats. Je kunt een Nederlandstalig boek winnen. Kijk voor een idee in de shop. De selectie aan Franse boeken, boeken over van alles en nog wat over Frankrijk en de Franse taal, is verrassend variabel.

4 Comments on “Een onwaarschijnlijk verhaal”

  1. Dineren-chique-restaurant-bistro-du moulin-chez-interieur-gerepareerde-menu-coquilles-Saint-Jacques-simpele-quiche-maitre-promotie-fantastisch-etalage-gecompliceerde-desserts-realiseer-chique-restaurant-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *