Interactief Frans leren is leuk

SylviaFrans leren, Frans leren spreken, Frans luisteren, Franse les, Franse woordjes, TipsLeave a Comment

Frans leren is leuk met het internet

Met dank aan: Photo by Siora Photography on Unsplash

 

Een van mijn favoriete sites om Frans te leren is 1jour1actu. Ik gebruik dat dan ook regelmatig in mijn lessen. Het idee: eerst kijken en luisteren, dan meelezen terwijl je kijkt, vervolgens samen woorden eruit halen, vragen beantwoorden, woorden leren en natuurlijk kun je daarna Frans gaan spreken. Je bent immers al behoorlijk met het onderwerp en de woorden die daarbij horen bezig geweest.

Aan onderwerpen geen gebrek

Op de site van 1jour1actu vind je onderwerpen in veel categorieën: Frankrijk, de wereld, sport, cultuur, wetenschap, gezondheid en technologie. Er is dus altijd wel iets wat jou interesseert. En kies dat onderwerp dan vooral uit. Ik heb nu iets gekozen wat ik interessant vind:

Vragen van kinderen

De vragen op 1jour1actu worden gesteld door kinderen . De antwoorden worden uitgelegd in een getekend filmpje dat altijd 1.42 minuut duurt. Heel knap vind ik dat: “Hoe krijgen ze het voor elkaar?” Ook zijn er vaak m.c.-vragen bij. Toevallig bij deze ook. Wat er altijd bij zit is de uitgeschreven tekst. Ik raad deze site aan als je al een jaartje Frans hebt gehad. Vroeger of meer recent. Weet je niet zeker of het past bij jouw niveau? Probeer het gewoon. Lukt het niet, mail me dan, ik heb nog veel meer tips.

Tip om Franse woordjes te leren

Frans leren

Heb je plezier in het leren? Dan leer je meer.

Helaas, om woordjes leren kom je niet heen. Maar er zijn ook leuke manieren! Gelukkig maar. Dat zijn dat ook meestal gelijk de manieren waar bij je de woorden wel langer onthoud dat een paar dagen of een week. Dus, begin met 1jour1actu. Kijken welke woorden je niet kent. Noteer deze woorden in een schrift, in een worddocument of gebruik het interactieve internet: studygo (de nieuwe naam van wrts) of quizlet.

 

CURSUS FRANS MET 1JOUR1ACTU: 10 LESSEN VAN 90 MINUTEN OP WOENSDAGAVOND VANAF 11 OKTOBER IN OSS. KOSTEN: 250,- EURO. AAMELDEN DOE JE DOOR EEN MAILTJE TE STUREN. 

Wil je regelmatig mijn blog ontvangen, zet dan vooral een vinkje bij:  Stuur mij een email als er nieuwe berichten zijn, onderaan deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *